17 september, Middelkerke (België) - Reisverslag uit Dodewaard, Nederland van Piet Wal - WaarBenJij.nu 17 september, Middelkerke (België) - Reisverslag uit Dodewaard, Nederland van Piet Wal - WaarBenJij.nu

17 september, Middelkerke (België)

Door: Piet

Blijf op de hoogte en volg Piet

23 September 2010 | Nederland, Dodewaard

17 september
Vannacht toch weer regen en onweer gehad. Eerlijk gezegd heb ik er weinig van gemerkt. Ik kan me herinneren, dat ik tweemaal de tijd tussen bliksem en donder heb geteld, vond ik het wel goed en ben weer doorgeslapen.
Om half negen verlaat ik met een mager zonnetje aan de hemel de camping. De wind is aanmerkelijk minder krachtig, dus dat is een opstekertje. Ik passeer mooie dorpjes als Pitteperk, Geldtienden en Gapinge en rijd vlak langs een “vliedberg”. Anders dan de naam doet vermoeden, waren dit geen bergen om op te vluchten voor water maar hadden ze een militaire functie. Ik fiets door mooie natuurgebieden die zijn ontstaan als gevolg van de watersnoodramp van 1953. Vogel- en plantenliefhebbers kunnen ,volgens mij, hier hun hart ophalen.
Ik kom mooi op tijd aan in Vlissingen en kan meteen het pontje op.
In Cadzand even een rustpauze ingelast en met tegoed gedaan aan Fish and Chips en nu op naar Vlaanderen. Ik ga nu weer de echte Noorzeeroute op, die men in Vlaanderen Kustroute noemt. Ik krijg geen tijd om me te vervelen. Ik fiets van de ene badplaats, naar de ander. Meestal over de boulevards, soms door de duinen of over de bedrijvige havengebieden. De Vlamingen hebben er wel voor gezorgd, dat je weinig hinder hebt van verkeerslichten of ander verkeer.
Na Oostende begin ik uit te zien naar een camping, die ik na enige tijd vind aan de polderzijde van Middelkerke. Ik krijg van de beheerder van deze gigantische camping voor 10 euro een zeer beschut plaatsje. Nadat ik de zaak heb opgezet en een warme douche heb genomen me in het restaurant van de camping met tegoed gedaan aan Vispannetje. Perslot van rekening mag je jezelf ook weleens kietelen na 100km te hebben afgelegd.

• 24 September 2010 - 15:36

Marjolein:

Hoi pap,
    Hmm na waarschinlijk daar ook een paar dagen mooi weer,zal het nu bij jou ook wel weer regenen. Hier giet het iig pijpestelen. Annika was erg blij met de kaart.Moest je er alvast voor bedanken. 15 Oktober komen we een weekend naar NL.De rest beepraten we wel aan de tel.Nou pap, we wensen je nog een paar goede fietsdagen toe en we horen het wel als je thuis bent.