16 september, Rockanje
Door: Piet
Blijf op de hoogte en volg Piet
23 September 2010 | Nederland, Dodewaard
Ik heb een goede nachtrust op deze camping met in totaal 5 gasten. Omdat ik me toch al heb verslapen (07.30 uur wakker), besluit ik om er maar een rustig dagje van te maken. Bovendien heeft de fiets hoognodig onderhoud nodig. Door de regen, modder en grind heeft de ketting veel te lijden gehad en is nu na een nachtje rood uitgeslagen. Daarnaast heb ik regelmatig last van een der achterremmen, die blijkbaar blijft hangen. Het ding is echter hydraulisch en niet zomaar los te maken als er bepakking op de fiets ligt. Het fietst in elk geval wel zwaar met een rem op de velg.
Stond ik op met een zonnetje, tijdens het inpakken begint het al weer te regenen. Ik kan gelukkig mijn tent droog inpakken.
Net buiten Rockanje wordt boven de kraan dicht gedraaid en is het best wel redelijk fietsweer, alleen de wind mag wel iets in kracht afnemen. Uitgerekend op de Grevelingendam krijg ik de wind schuin van voren en begint het hard te regenen. Tot overmaat van ramp loopt mijn achterwiel weer vast, door een weigerende rem. Ik rijd de fiets aan de beschutte kant de dijk af en nadat ik de bagage eraf heb gehaald, kan ik het euvel herstellen en de fiets weer naar boven sleuren.
Bij een soort strandtent, ga ik even schuilen en bestel een cola en een broodje kroket bij een uitermate klant-onvriendelijke “tut-hola“. Voor het bedrag van 5,50 euro ontvang ik mijn bestelling. Met de cola was niets mis, het broodje kroket had volgens mij nog boven Nieuw Guinea gevlogen,uitgedroogd brood en een leeg kroketomhulsel.
Het is een mooie rit over deze eilanden van Zeeland. Ik passeer schilderachtige dorpjes, die stuk voor stuk een langer bezoek meer dan waard zijn.
Om 17.00 uur rijd ik een boerenerf in Vrouwenpolder op, omdat men, volgens een triplexbord met opschrift,ook uitbater is van een mini-camping. Het lijkt wel of er een bom op het erf is ontploft, een grote puinhoop en smeerzooi. De camping ziet er echter verzorgd uit . De toiletten,douches etc. zien er spic en span uit. De beheerster is vriendelijk en behulpzaam. Dus toch maar de tent opgezet.