9 september, Elburg - Reisverslag uit Dodewaard, Nederland van Piet Wal - WaarBenJij.nu 9 september, Elburg - Reisverslag uit Dodewaard, Nederland van Piet Wal - WaarBenJij.nu

9 september, Elburg

Door: Piet

Blijf op de hoogte en volg Piet

22 September 2010 | Nederland, Dodewaard

9 september.
Met gemengde gevoelens heb ik gisteren de nieuwe fiets in ontvangst genomen. Vanochtend de tassen afgesteld en op de fiets geplaatst. Tegen half negen arriveert Margriet om me voor de tweede maal deze trip uit te zwaaien, het dus ook zijn voordelen om tussendoor even thuis te komen. De reis gaat nu eerst, via de Grebbelinie, richting Spakenburg, vanwaar ik de Lf9 route naar Nieuweschans ga volgen. De Lf9, ook wel NAP-route genoemd volgt een “kustlijn”die zou ontstaan als wij geen dijken, deltawerken etc. zouden hebben. Met andere woorden ik volg de “Old North Sea Cycleroute”. De route loopt vanaf Breda naar Nieuweschans en is zo,n 475km lang.
Rond de middag arriveer ik in Spakenburg waar ik net buiten de haven even een rustpauze heb. Net na de laatste hap brood, kan ik meteen m,n regenkleding aantrekken.
Het is een mooie route om de fietsen. De route volgt continu de dijk rond de voormalige Zuiderzee en is geheel auto vrij. Voor Zeewolde en Elburg, verlaat ik de dijk en fiets door de bossen van Staaatsbosbeheer. Om 17.30 uur , na 115 km vind ik het welletjes en rijd na buiten Elburg een camping op.