De laatste fietsdag in Engeland, 3 september - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Piet Wal - WaarBenJij.nu De laatste fietsdag in Engeland, 3 september - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Piet Wal - WaarBenJij.nu

De laatste fietsdag in Engeland, 3 september

Door: piet

Blijf op de hoogte en volg Piet

08 September 2010 | Verenigd Koninkrijk, Hatfield

Om 09.30 uur vertrekken we ui Naburn in de richting van Lincoln. We willen om Hull heenrijden en een beetje in de natuur blijven. Direkt na het binnenrijden in Selby, hoor ik Geert roepen dat hij een probleem met zijn fiets heeft. Er blijkt een spaak in het achterwiel gebroken te zijn. Een bereidwillige Engelse sportfietser wil al aan alle spaken gaan draaien, maar ik heb inmiddels het adres van een fietsenzaak achterhaald.Na enig zoeken staan we na korte tijd bij de winkel. We mogen de fietsen in de winkel zetten en gaan in afwachting van de reparatie in een restaurantje een kopje koffie drinken. Als we na een half uurtje terugkomen is de fiets gerepareerd. De eigenaar van de winkel wil van betaling absoluut niets weten en wenst ons een prettige reis. Vlak voor Howden nemen we afscheid van route 65, die daar afbuigt naar Hull. Wij arriveren tegen 16.00 uur op de camping te Hatfield.

Resumé: Behoudens de heel vervelende ervaring van het stelen van onze fietsen op de camping, heb ik een heel positieve kijk op de Engelsen. De mensen zijn ontzettend gastvrij, vriendelijk en zeer behulpzaam.Het landschap is erg mooi en ik ga er zeker weer naar toe om mijn route in Engeland af te maken.